Taga

cims 101 i 102 del llistat dels 100 cims de la FEEC zona de descàrrega d'arxius
Descarrega't el mapa
Descarrega't el track
Descarrega't els waypoints
Descarrega't el perfil
Accedeix a l'àlbum fotogràfic

Dades pràctiques:

Sant Martí d'Ogassa-Font del Freixe-Portella d'Ogassa-Taga-Pla de les Cabanes-Coll de Jou-Pla de Pena-Sant Amand-Creu de Sant Amand-Planes de Freixera-Pista-Sant Martí d'Ogassa
Cartografia  Editorial Alpina  Mapa Taga/Serra Cavallera
Coordenades  UTM Datum WGS84
Distància recorreguda  10,30 Km. Temps 2 h. 54 min.
Altura màxima  2040 metres   Ascens acumulat   921 metres
Comentaris:
Sortida circular feta en el sentit horari. Aquesta és una de les propostes més normals atès que aquests dos cims es troben molt a prop l’un de l’altre, amb l’afegit que en una matinal en tenim més que de sobra per completar-la, cosa que ens permet, a més a més, arrodonir el dia amb un bon dinar a Ogassa o a Bruguera, o a qualsevol indret del territori. Si ens decidim per Ogassa i encara tenim ganes de voltar una mica més, podem visitar les mines. Si el dia és normal, aquesta sortida no ens presentarà cap complicació. Mai s’ha de fer, però podríem recórrer el camí sense cap mapa ni estris d’orientació ja que es troba gairebé perfectament senyalitzat en tot el seu recorregut, i explico el gairebé. Des de Sant Martí d’Ogassa fins al cim, a més a més de caminar per senders molt fressats i evidents, trobarem senyals de pintura de diferents tipus (Itinerànnia i uns cercles blancs i verds). Des del cim fins al coll de Jou potser no en veureu cap, però n’hi ha d’Itinerànnia i d’una nova proposta que algú s’ha inventat (el Camí). Des del coll de Jou fins al cim de Sant Amand, i d’aquest a un punt indeterminat de la baixada fins a prop de la pista (molt a prop), senyals de pintura vermella, però a partir d’aquest punt i en uns 250 metres, no trobarem cap senyal, però el camí és prou evident i fa muntanya avall una estoneta. Ja a la pista, cap complicació fins a Sant Martí d’Ogassa. Tot plegat, uns 10 o 11 quilòmetres de molt baixa dificultat, tret dels suaus pendents que s’han de superar i d’alguna baixada que s’ha de prendre amb calma i moderació.
Aproximació en cotxe:
Arribarem a Sant Martí d'Ogassa o bé per Sant Joan de les Abadesses i seguir la pista asfaltada d'Ogassa i Ribes de Freser, o bé des d'aquesta última, passant per Bruguera i el coll de Jou fins a arribar al desviament d'Ogassa. Aparcarem a l'església de Sant Martí d'Ogassa.

Descripció del recorregut:

Deixo una descripció del recorregut tipus Road-Book a la següent adreça:
https://drive.google.com/file/d/0B6mYUY9kv5v0d0ZlWUZIOUhISU0/view?usp=sharing