Taga


cim número 102 del llistat dels 100 cims de la FEEC zona de descàrrega d'arxius
Descarrega't el mapa
Descarrega't el track
Descarrega't els waypoints
Descarrega't el perfil
Accedeix a l'àlbum fotogràfic

Dades pràctiques

Sant Martí d'Ogassa-Font del Freixe-Portella d'Ogassa-Cim del Taga-Pla de les Cabanes-Coll de Jou-Ref. Sant Jordi-Serrat de la Puella-Rec de la font del Freixe-Sant Martí d'Ogassa.
Cartografia   Editorial Alpina   Mapa Taga-Serra Cavallera
Coordenades   UTM Datum WGS84
Distància recorreguda   8,2 Km. Temps
3 h. 28 min.
Altura màxima   2040 metres Ascens acumulat   711 metres
Comentaris
Recorregut circular fet en el sentit de les busques de rellotge sortint de Sant Martí d'Ogassa.
Tot i que el més normal és aprofitar el dia i assolir a la vegada el Taga i Sant Amand, aquí proposem fer sols el primer per així, amb més temps pel davant, poder gaudir, si el dia ho permet, de les grans vistes que el cim ens regalarà i jugar a identificar la munió de cims que tindrem a l'abast.
Actualment, per fer aquesta proposta, amb un dia normal, no fa falta ni mapa. Tot el recorregut es troba marcat amb diferents senyals. Per un costat, la totalitat del recorregut, ascens i descens,  disposa de senyals d'Itinerànnia (una ratlla horitzontal de pintura groga) i els corresponents pals indicadors de direcció. No tan completa, però molt útil, és la marcació del camí de pujada fins al cim. Es tracta d'uns cercles de pintura blanca amb un cercle interior més petit de color verd. Una altra senyalització, més recent i més precària, és la del Camí amb un símbol estrany (com dues ferradures contraposades, de color groc). Podeu consultar la informació d'aquesta proposta en l'adreça web www.elcami.cat. Però és que la fisonomia d'aquesta muntanya, tan amable, no necessita ni senyalització. Per un costat, les referències (sense boira), portella d'Ogassa primer i cim després, són  sempre visibles, i per l’altre, és tanta la gent que puja al llarg de l'any que el camí és molt evident tant de pujada com de baixada fins al coll de Jou. Des del coll fins al punt de partença podeu decidir si tornar, com aquí es proposa, per camí, o fer-ho per la pista. I un últim comentari, el Taga és, depenent del sentit triat per fer-lo, l'últim o primer cim que es puja en la ruta dels Bastions (www.elsbastions.com), un calc de Carros de Foc amb dues diferències. El forfet de la primera se segella als refugis i l'última es fa mitjançant pinces d'orientació clavades als cims que es un es proposa pujar. I aquesta és una altra diferència, als Bastions es pugen cims.
Per acabar amb aquest apartat, cal dir que després de la caminada es pot aprofitar per fer un bon dinar a Ogassa i, si encara queden forces, visitar les mines.
Aproximació en cotxe
Arribarem a Sant Martí d'Ogassa be per Sant Joan de les Abadesses i seguir la pista asfaltada d'Ogassa i Ribes de Fresser, o bé des d'aquesta última, passant per Bruguera i el Coll de Jou arribar al desviament d'Ogassa. Aparcarem a l'Església de Sant Martí d'Ogassa. 

Descripció del recorregut

Deixo una descripció del recorregut tipus Road-Book a la següent adreça:
https://docs.google.com/document/d/1UuolJC0Rgh9TDSDqvd2WNJV2Pzv69XRyYVsK2kBx0yI/edit?usp=sharing