Turó de la Torre des de Castellnou de Bages


cim número 110 del llistat dels 100 cims de la FEEC zona de descàrrega d'arxius
Descarrega't el mapa
Descarrega't el track
Descarrega't els waypoints
Descarrega't el perfil
Accedeix a l'àlbum fotogràfic

Dades pràctiques

Castellnou de Bages-Turó dels Cellers-Turó de la Torre-la Creu del Perelló-Colldeforn-Serrat del Protell del Llop-Viladelleva-Turó de l'Aguilar-els Cellers de Figuerola-Castellnou de Bages
CartografiaICCMapaBages 1:50.000
CoordenadesUTMDatumED50
Distància recorreguda  20,3 Km.Temps 4 h. 45 min.
Altura màxima626 metres  Ascens acumulat   498 metres
Comentaris
Passen els anys i costa recuperar-se. També a la muntanya. Encara avui en dia són visibles els efectes del gran incendi que va assolar la muntanya de Castellnou de Bages fa ja 18 anys. És per això que aquesta vegada s'ha triat el sector més poblat de vegetació i zones boscoses. La zona d'aparcament ja val per si mateixa una visita. L'església de Sant Andreu, del segle X, el cementiri adossat, del mateix segle, i el seu nucli antic, són una meravella digna d'una postal. Aquesta zona va tenir la seva importància en temps de maquis, tanta que sobre aquesta temàtica hi ha un museu al municipi. Però és millor deixar la visita a aquests llocs per al final del recorregut ja que la caminada que es proposa pot resultar una mica llarga i fatigosa, sobretot a l'estiu, època, per cert, poc recomanable per fer-la.
A més del turó de la Torre, que té la seva llegenda (enllaç), és de ressenyar que durant el recorregut es visita el mas enrunat de la creu del Perelló. Aquest mas té la seva importància històrica per als maquis ja que s’hi van produir fets luctuosos, recordats en plaques que els immortalitzen. En referència a la temàtica religiosa, a més de la ja esmentada església de Castellnou, s'ha de fer menció a l'ermita preromànica de Santa Maria de Viladelleva (enllaç), al terme municipal de Callús.
Finalment podem destacar també l'arquitectura popular ja que durant el recorregut es passa al costat de diverses cabanes de vinya que es poden visitar. En destaca sobretot una, de fàbrica doble. No sé si es tracta d'una cabana doble o dues d’adossades. Es troben molt ben conservades i se’n pot observar l’interior, i l’element més destacat és el sostre.
Aproximació en cotxe
La sortida es planteja des de la població de Castellnou de Bages, més concretament des de l'aparcament que hi ha a prop de l'ajuntament i de l'església  de Sant Andreu. 
Les coordenades són:   41º50'03.99"N 1º50'16.00"E

Descripció del recorregut

Deixo una descripció del recorregut tipus Road-Book a la següent adreça:
https://drive.google.com/file/d/0B6mYUY9kv5v0NTh4UDVJRDJER2s/view?usp=sharing