Roc de Sant Salvador

cim número 173 del llistat dels 100 cims de la FEEC zona de descàrrega d'arxius
Descarrega't el mapa
Descarrega't el track
Descarrega't els waypoints
Descarrega't el perfil
Accedeix a l'àlbum fotogràfic

Dades pràctiques

Montalbà-Els Sagetes-Pla del Roc-Roc de Sant Salvador-Coll de la Grifa de Baix-Pixa Apolis-GR10-Montalbà
Cartografia  IGN Mapa 2449 OT Ceret
Coordenades  UTM Datum WGS84
Distància recorreguda  9.7   Km. Temps 3 h. 05 min.
Altura màxima  1236 metres   Ascens acumulat   800 metres
Comentaris
El Roc de Sant Salvador és una muntanya molt poc coneguda, tot i que és molt fàcil de fer i ens te reservades unes vistes estupendes de les muntanyes dels alrededors i de la plana de Perpignan. Si el dia es clar, el Canigó es veu impressionant des del cim. A més a més te l'al·licient de la petita grimpada final d'uns 5 metres de llargada ( els 3 primers gairebé verticals ) que, tot i no estar equipats no son de mal fer, si es va amb compte, es clar. La pujada es fa per camins ben senyalitzats i la baixada no tant. Aquesta proposta evita fer tota la volta de tornada per el GR10 ja que anem a trobar-lo bastant a prop de Montalbà, però si no es vol anar buscant marques el millor és baixar a trobar el GR10 des del Coll de la Grifa de Baix.
Aproximació en cotxe
Començarem l'aproximació a la població d'Amelie-les-Banys-Palalda. Per arribar fins aquí agafarem la carretera D115 be a Ceret, be a Prats de Mollo-La Preste. Una vegada som a Amelie agafarem la carretera local D53 i la seguirem fins al final, deixant abans un trencall (D53b) a la dreta just abans de creuar una riera per arribar així fins a Montalbà i aparcar el cotxe.

Descripció del recorregut

Comencem a caminar en sentit Sud-Est per anar a trobar un sender ( en moltes ressenyes he llegit que és el GR10, tot i que no ho tinc gaire clar, però si tanta gent ho diu, serà veritat ) que d'ora comença a enfilar-se per un bosc de castanyers. Més endavant el sender va prenent orientació Sud-Oest seguint el Còrrec del Clot dels Sagetes. Una vegada hem superat el Clot sortim a un camí senyalitzat amb marques de pintura blava que ens anirà guiant fins al Pla del Roc. Aquí ja tenim una vista clara del nostre objectiu i del coll que es veu entre les  roques del cim. Continuarem seguint les marques i arribem al Coll. Pugem per una canal per la part de ponent del Roc de Sant Salvador i al final trobem un mur per el que hem de grimpar (II grau). Vistes del Canigó, Bassegoda, Comanegra, Roc de Frausa i tota la Plana de Perpinyà. Reculem fins al Coll. Hem de mirar cap a ponent per trobar una mena de Coll i un camí ben fressat. Hem de baixar per aquest costat procurant seguir les marques blaves que de tant en tant marquen el camí. Si les perdem hem d'anar tombant cap a la nostre dreta per no baixar massa. El camí en aquesta part és molt perdedor així que s'ha d'estar molt atent i no perdre l'orientació. Una vegada som al Coll el camí es fa més fàcil de seguir. Més endavant anirem trobant senyals de pintura rosa que ens guiaran fins arribar a una carena. Baixarem per un bosc de castanyers en forta pendent i trobarem moltes senyals de pintura blanca als arbres fins que sortim a l'indret anomenat Pixa Apolis. Aquí el camí ja es fa més evident i al poc temps sortim al GR10. El seguirem per la nostra dreta i sense deixar-lo arribarem a Montalbà