Noufonts


Cim recentment afegit al repte, encara sense numeració correlativa i sense figurar al mapa
es passa també per la Torre d'Eina, cim 166 del llistat dels 100 cims  zona de descàrrega d'arxius
Descarrega't el mapa
Descarrega't el track
Descarrega't els waypoints
Descarrega't el perfil
Accedeix a l'àlbum fotogràfic

Dades tècniques de la ruta

Núria-Coll d'Eina-Pic d'Eina-Torre d'Eina-Pic d'Eina-Pic de Noufonts-Coll de Noufonts-Pic de Noucreus-Coll de Noucreus-Núria
Dades geogràfiques
Lloc geogràfic: Vall de Núria Lloc sortida: Vall de Núria
Dades cartogràfiques
Cartografia: Editorial Alpina Mapa: Vall de Núria/Ulldeter
Coordenades: UTM 31T Datum: European 1950
Característiques del recorregut
Data: 28/07/2010 Distància: 18,64 Km.
Recorregut: Circular Ciclable: No
Terreny: alta muntanya Orientació: Fàcil
Dificultat: Moderada Valoració: 5 sobre 5
Temps 
Total 6 h. 15 min. Caminant 6 h. 15 min. Parat 0 min.
Altures
Màxima 2.865 mts. Mínima 1.949 mts. Acumulat 1.395 mts.
Pendents
Màxima 45.2% Mínima -47.0% Esforç (0 a 5) 4
Comentaris
L'excursió per anar a Noufonts des de Núria crec que és una de les més interessants que es pot fer. La trobo molt complerta i amb múltiples possibilitats. D'entrada el fet de poder fer servir el tren cremallera fa que estalviem esforços per fer la sortida tan llarga com vulguem. El primer tren que surt de Ribes-Vila, ara per ara, surt un 30 % més econòmic que la resta de trens del dia. El track aquí facilitat no te perquè ser fet així en la seva totalitat ja que podem escurçar la sortida si no anem fins al Coll de Noucreus per fer la baixada cap a Núria. Podem baixar directament des del Coll de Noufonts per el GR11, que de fet és l'opció que fa gairebé tothom, llevat d'algun boig que no te por de fer grans desnivells acumulats. Però també es cert que podem fer encara més llarga la passejada si en comptes de baixar pel Coll de Noucreus continuem fent la carena del Cim Alt de les Arques, el Cim de la Roca Blanca, Puig de Fontnegra, Pic de la Pala i Pic de l'Àliga i baixar a Núria des de l'Alberg, tot i que aquesta opció queda pels "super-matxos" ( o super-dones). Tampoc, baixant be per Noufonts o per Noucreus, no es te perquè anar a l'Alberg ja que es baixa directament cap a Núria, el que passa és que finalment em vaig permetre una llicència que tenia pendent des de fa molt de temps.
Mirant el mapa ( en aquest cas el mapa d'Alpina de Camprodon-Val de Ribes K50 ) veureu que tot el temps anem per camins molt marcats i evidents i les vies d'escapament cap a Núria molt clares i visibles de lluny així que no trobareu cap impediment que impossibiliti fer el recorregut. Tan sol trobareu una mica complicat el trànsit entre el Pic d'Eina i la Torre d'Eina, i la tornada, es clar. Amb boira, i sobre tot amb gel, potser la cosa es complicarà molt, però amb situacions normals i caminant amb seny, es pot fer molt be. El camí es troba una mica desdibuixat però es bastant fàcil de seguir.
Aproximació en cotxe
Aparcarem el vehicle a l'aparcament del tren cremallera de Ribes de Freser, a l'estació  capçalera, o la de Ribes-Vila o la de Queralbs.

Descripció del recorregut

Deixo una descripció del recorregut tipus Road-Book a la següent adreça:
https://drive.google.com/file/d/0B6mYUY9kv5v0MEtTYTFwRkdMMGc/view?usp=sharing