La Cogulla


cim número 57 del llistat dels 100 cims de la FEEC zona de descàrrega d'arxius
Descarrega't el mapa
Descarrega't el track
Descarrega't els waypoints
Descarrega't el perfil
Accedeix a l'àlbum fotogràfic

Dades pràctiques

Lilla-GR7.8-La Cogulla-Coll de Lilla-Lilla
Cartografia   Editorial Piolet   Mapa Serra de Miramar
Coordenades   UTM Datum WSG84
Distància recorreguda   5,05 Km. Temps
1 h. 20 min.
Altura màxima   789 metres Ascens acumulat   291 metres
Comentaris
Sortida diferent, de dos dies, a les normalment fetes fins ara, durant la qual vaig aprofitar per fer 5 cims molt propers els uns dels altres, inclosos a la llista dels 100 cims, un d'ells, a més a més, sostre comarcal de l'Alt Camp. Els cims en qüestió varen ser la Cogulla, el Tossal Gros, el Picorandan, la Punta de les Airasses un dia, i la Punta de la Barrina al dia següent, després d'haver fet nit al refugi de la Mussara, obert tot l'any, molt bé situat, molt correcte i net, i el millor de tot, molt econòmic (Nati, 629750484). Tinc clar que aquesta no sembla la millor manera de fer muntanya ja que t'atipes de pujar cims i potser no es gaudirà de la natura però ho vaig fer així ja que venint de les comarques gironines, després de fer una bona colla de quilòmetres i deixar uns quant cèntims a l'autopista, penso que s'ha d'aprofitar el temps.
Un altre aspecte que pot semblar estrany és el fet d'haver pujat els cims de forma individual, quan el més natural es enllaçar cims que es troben tan propers. També jo m'ho vaig plantejar així amb diverses opcions, però finalment em vaig decidir per fer-los separats i així donar als interessats altres opcions i punts de vista.
Be, explicat tot això, toca centrar-se en el cim de la Cogolla.
Cim culminant de la serra de Miramar de molt fàcil accés des de diferents punts, el més habitual és el del coll de Lilla. És un cim de baixa alçada coronat per antenes de telecomunicacions que l’enlletgeixen però des del qual es pot gaudir d'unes grans vistes. Aquestes antenes fan que la muntanya sigui fàcil de reconèixer des de diferents llocs ja que es troba al mig de les planes de Valls i de Montblanc.
Aproximació en cotxe
Per fer aquest recorregut ens hem d'arribar a la població de Lilla, més concretament a la seva Plaça Major. Si pel que fos no trobéssim aparcament podem anar fins la quilòmetre 30 de la carretera N240 ja que en aquest punt és molt més fàcil trobar aparcament, al costat de la parada d'autobusos. Tots dos llocs son perfectes per començar la caminada.

Descripció del recorregut

Deixo una descripció del recorregut tipus Road-Book a la següent adreça:
https://drive.google.com/file/d/0B6mYUY9kv5v0bE9GTHRnTzFST2c/view?usp=sharing