Vulturó


cim número 130 del llistat dels 100 cims de la FEEC zona de descàrrega d'arxius
Descarrega't el mapa
Descarrega't el track
Descarrega't els waypoints
Descarrega't el perfil
Accedeix a l'àlbum fotogràfic

Dades pràctiques

Etapa 1 Josa-Coll de Jovell-Pic de les tres Canaletes-Vulturó-Costa Cabirolera-Pas del Gosolans-Ref. de Prat d'Aguiló. Etapa 2 Ref. de Prat d'Aguiló-Pas del Gosolans-Comabona-Serra Pedregossa-Coll de les Bassotes-Cerneres-Pont de Cerneres-Josa (pel riu Cerneres)
Cartografia   Editorial Alpina   Mapa Cerdanya
Cadí-Pedraforca
Cadí-Moixeró
Coordenades   UTM Datum WGS84
Distància recorreguda   38,9 Km. Temps
12 h.40 min.
Altura màxima   921 metres Ascens acumulat   886 metres
Comentaris
Excursió sense cap complicació tècnica, però que ens demanarà donar-ho tot de nosaltres mateixos ja que aquesta proposta és d'una alta exigència física.
Aquesta vegada oferim la possibilitat de recórrer la carena de la serra del Cadí en sentit oest-est, passant pels cims més emblemàtics: el Vulturó, el Costa Cabirolera i el Comabona, i completar així l'anomenat circuit del Cadí. Per això farem servir el GR 150-1 i el PR-C 124.
Val a dir que aquest circuit permet tantes variants com es vulguin, ja que es pot fer tant seguint el GR i després deixar-lo per fer els cims com seguint tota la carena fora del GR i fer tots els cims que la formen.
Aproximació en cotxe
La població de referència per començar la sortida és Josa del Cadí. Com que el punt del qual sortirem per anar a aquesta població pot ser qualsevol dels quatre punts cardinals, i les vies d'accés al  mateix son moltes faix lo que últimament estic fent. Deixo al bon criteri de l'usuari la preparació de l'itinerari a seguir per fer aquesta caminada. És més que probable que poblacions com Guardiola de Berguedà o Coll de Nargó siguin punts de pas així que podem fer-les servir a eines com Google maps o Guia repsol.

Descripció del recorregut

Com que d'aquesta proposta hi ha un munt d'informació a internet m'estalviaré la feina d'ampliar la literatura, i ofereixo l'enllaç a la pàgina que em va servir de guia per fer aquest recorregut. Aquesta ressenya coincideix gairebé al 100 % amb el recorregut que proposo. L'única diferència rau en el fet que, a causa de la llargada, vam fer el recorregut en dos dies i vam pernoctar al refugi del prat d'Aguiló, on, gràcies a la bona atenció d'en Jordi i d'en Marc, vam recuperar forces per tal de continuar el dia següent. Una altra diferència la trobareu a la tornada, en direcció a Josa des del pont de Cerneres, ja que l'enllaç es fa per carretera asfaltada i nosaltres ho vam fer seguint la llera del riu Cerneres.
L'enllaç és el següent:
També pot resultar d'ajuda l’enllaç següent, ja que des de Josa fins a la coma dels Cortils, i de la serra Pedregosa fins a Josa, el recorregut és el mateix.