Puig Peric


cim número 162 del llistat dels 100 cims de la FEEC zona de descàrrega d'arxius
Descarrega't el mapa
Descarrega't el track
Descarrega't els waypoints
Descarrega't el perfil
Accedeix a l'àlbum fotogràfic

Dades pràctiques

Barrera serrat de la Calmasella-serra de Mauri-serra de Dellà-ref. de Camporells-petit Peric-puig Peric-coll de la Coquilla-puig de la Portella Gran-puig de Camporells-estanys de Camporells-serra de Dellà-serra de Mauri-Barrera serrat de la Calmasella.
Cartografia   IGN France    Mapa 2249 ET Capcir
Coordenades   UTM   Datum WGS84
Distància recorreguda   15,25 Km.   Temps
5 h. 14 min.
Altura màxima   2810 metres   Ascens acumulat   1118 metres
Comentaris
Excursió circular feta en el sentit horari per recórrer en la seva totalitat les crestes del Perics  i la Portella Gran contemplant la munió de llacs que hi ha en aquesta part del Capcir. Aquesta proposta s'ha fet sobre la base de la que Manel Figuera ressenya al seu llibre Circuits d'alta muntanya del Pirineu oriental, publicat per Cossetània edicions. El trajecte de pujada es fa igual que al llibre però la baixada es va fer diferent ja que la fisonomia del terreny permet anar improvisant, cosa que vam aprofitar. Aquest itinerari transita per terreny netament d'alta muntanya amb els ingredients típics d'aquests paisatges de l'alta Cerdanya, amables a l'estiu i durs a l'hivern. Cap precaució especial en el primer cas i totes les del món en el segon, incloent-hi els materials específics per a caminades hivernals. També és una obvietat dir-ho, però a partir dels refugis de Camporells trobareu aigua a molts de llocs, tret dels cims, però a l'única font reconeguda com a tal, al refugi, diu que és aigua no tractada.
Tal com es diu al llibre. Des del refugi de Camporells, o des de les rodalies, la vista que s'obté dels Perics és de les que no s'obliden. L'estany del Mig en primer terme. Els petits boscos als seus peus i les crestes conformen un paisatge únic, i ofereixen una imatge d'esveltesa impressionant.
El recorregut és molt variat i entretingut. Es camina per pistes i senders senyalitzats fins ben bé els refugis de Camporells. A partir d'allí es comença l'ascensió pròpiament dita als Perics per terreny sense camí evident, i per tant sense senyalització, però els diferents objectius són molt evidents. El descens, ja s'ha dit, allà per on millor sembli. Faré menció expressa al recorregut per les crestes ja que no tenen cap dificultat que requereixi una explicació més concreta, tot i que sí que trobareu un parell de passos que demanen una mica més d'atenció. Són el descens des del puig Peric fins al coll de la Coquilla i l'ascens d'aquest al pic de la Portella Gran.
Aproximació en cotxe
La població de referència és Puicerdà. Passareu a la Catalunya sota administració francesa i anireu per la carretera N116 fins a Mont-Louis. A la rotonda d'entrada a la població s'ha d'agafar la carretera D618 i a la següent rotonda la D118 en direcció a Formigueres. Sense arribar a entrar a aquesta població caldrà agafar el trencall que es dirigeix a l'estació d'esquí. Una vegada a l'aparcament podeu seguir el track d'aproximació que us podeu descarregar aquí.

Descripció del recorregut

Deixo una descripció del recorregut tipus Road-Book a la següent adreça:
https://drive.google.com/file/d/0B6mYUY9kv5v0X0VJbUlEOW5NRkk/view?usp=sharing