Tossal de Suró


cim número 126 del llistat dels 100 cims de la FEEC zona de descàrrega d'arxius
Descarrega't el mapa
Descarrega't el track
Descarrega't els waypoints
Descarrega't el perfil
Accedeix a l'àlbum fotogràfic

Dades pràctiques

Clot dels Obacs (pista de Talamanca a Vallfogona)-Suró-Tossal de Suró-Cal Mitxeu-Font Sobirana-Clot dels Obacs (pista de Talamanca a Vallfogona)
Cartografia   ICC     Mapa 67-30 i 68-30
Coordenades   UTM   Datum ED50
Distància recorreguda   4,3 Km.   Temps
58 min.
Altura màxima   828 metres   Ascens acumulat   88 metres
Comentaris
Excursió feta en el sentit de les busques del rellotge, circular, i de molt baixa dificultat, que resulta òptima per fer amb mainada i aprofitar així per introduir-la en el món del senderisme.
El fet de caminar per l'altiplà fa que el desnivell sigui inapreciable, cosa que converteix la caminada en un passeig tranquil i agradable, exempt de problemes d'orientació ja que l'amplitud de vistes ens permet tenir sempre clara la nostra posició i els diferents objectius. També ajuda la pràcticament inexistent xarxa de senders, queda minimitzat així el risc de pèrdua. Fetes les consultes prèvies a les eines disponibles –cartografia ICC i Google Earth– vaig tenir clar que les possibles rutes a fer serien totes per pistes ja que no vaig trobar cap camí o sender topografiat. També vaig observar que molt a prop d'aquest cim n’hi ha un altre, el turó del Galutxo, o del Calixto, cim comarcal de la Segarra, així que vaig mirar de fer-los tots dos alhora. El fet d'anar tot sol i que la distància a recórrer era per pistes monòtones va fer que em decidís per plantejar dos curts recorreguts en comptes de fer tots dos cims en un mateix passeig. Si es té la possibilitat d'anar amb dos cotxes, les opcions canvien molt i es poden plantejar altres alternatives.
La falta d'interès muntanyenc d'aquesta proposta pot quedar compensada pel fet, com ja s'ha dit, de poder-se fer amb família, fins i tot amb mainada molt petita, i també es pot aprofitar per fer turisme per la zona, solcada de pobles de molt interès, com poden ser Guimerà o Santa Coloma de Queralt.
Aquest tipus de cims són idonis per  a aquells dies que no es té clar què fer, o per preparar d'altres sortides de més envergadura. També ens permeten fer més d'un cim ja que, a més del que s’ha dit abans, podem afegir-hi el turó Gros de Vallbona. D'aquesta manera podem esborrar més cims de la llista dels 100 cims i dels cims comarcals.
Aproximació en cotxe
Coordenades punt de sortida i aparcament:  41º34'37.0”N 1º19'17.1”E
(Carretera de terra de Talamanca a Vallfogona en perfecte estat)

Descripció del recorregut

Deixo una descripció del recorregut tipus Road-Book a la següent adreça:
https://drive.google.com/file/d/0B6mYUY9kv5v0ekJSNmkwdVY3Z0U/view?usp=sharing