Picorandan


cim número 64 del llistat dels 100 cims de la FEEC zona de descàrrega d'arxius
Descarrega't el mapa
Descarrega't el track
Descarrega't els waypoints
Descarrega't el perfil
Accedeix a l'àlbum fotogràfic

Dades pràctiques

Capafonts-Carretera TV-7041-Coll de Capafonts-GR65.5-Picorandan-La Creu Trencada-el Grauet-el Grau-Capafonts
Cartografia   Ed. Piolet  Mapa Muntanyes de Prades
Coordenades   UTM  Datum WSG84
Distància recorreguda   9,97 Km.  Temps 
2 h. 21 min.
Altura màxima   991 metres  Ascens acumulat   375 metres
Comentaris
Sortida diferent, de dos dies, a les normalment fetes fins ara, durant la qual vaig aprofitar per fer 5 cims molt propers els uns dels altres, inclosos a la llista dels 100 cims, un d'ells, a més a més, sostre comarcal de l'Alt Camp. Els cims en qüestió varen ser el Picorandan, la Cogulla, Tossal Gros, la Punta de les Airasses un dia, i la Punta de la Barrina al dia següent, després d'haver fet nit al refugi de la Mussara, obert tot l'any, molt bé situat, molt correcte i net, i el millor de tot, molt econòmic (Nati, 629750484). Tinc clar que aquesta no sembla la millor manera de fer muntanya ja que t'atipes de pujar cims i potser no es gaudirà de la natura però ho vaig fer així ja que venint de les comarques gironines, després de fer una bona colla de quilòmetres i deixar uns quants cèntims a l'autopista, penso que s'ha d'aprofitar el temps.
Un altre aspecte que pot semblar estrany és el fet d'haver pujat els cims de forma individual, quan el més natural es enllaçar cims que es troben tan propers. També jo m'ho vaig plantejar així amb diverses opcions, però finalment em vaig decidir per fer-los separats i així donar als interessats altres opcions i punts de vista.
Be, explicat tot això, toca centrar-se en el cim del Picorandan.
Aquesta és una molt curiosa formació rocosa, inclosa dins el paratge de les muntanyes de Prades, de forma arrodonida que sobresurt de la carena planera de la serra Plana, totalment devastada per l'incendi de l'any 2006. No té un desnivell important i manca de grans vistes, però la seva situació el fa ser una balconada privilegiada sobre la fèrtil vall del Brugent i els cingles i contraforts del Colomer i la serra de l'Embestida, molt més feréstega.
La població de Capafonts sembla haver tingut molta importància en èpoques passades i sembla un lloc interessant per fer una visita (http://www.capafonts.com/cap.php). Aquí sí que trobarem aigua sense problemes, sobretot a la font que hi ha a prop de l'església, amb dues boques que ragen contínuament. Aquesta font és la que ens servirà com a punt de sortida de la caminada que proposem.
Com sempre, per pujar a aquest cim trobarem moltes i molt variades alternatives, algunes de molt interessants, que permeten travessar l'avenc de la Febró, que sembla ser un dels paratges de més renom de la contrada. També són majoria les ressenyes que suggereixen la sortida des del cementiri de la Febró. Si s'opta per Capafonts, també es pot fer el descens des de la creu Trencada pel pont de Goi, la cova de la Gralla i la font de la Llúdriga.
Aproximació en cotxe
Aquesta caminada la iniciarem a la població de Picorandan. Després d'haver-la fet, crec que el punt més adequat per començar a caminar és qualsevol que trobem al voltant del cementiri ja que és el lloc al qual trobarem més fàcilment aparcament. Aquest punt es troba al quilòmetre 22,5 aprox. de la carretera TV-7041, molt a prop del trencall que ens mana al centre de la població.

Descripció del recorregut

Deixo una descripció del recorregut tipus Road-Book a la següent adreça:
https://drive.google.com/file/d/0B6mYUY9kv5v0cW5Qd3N6R0x6bTQ/view?usp=sharing