Tossal Gros de Vallbona


cim número 70 del llistat dels 100 cims de la FEEC
sostre comarcal de l'Ugell zona de descàrrega d'arxius
Descarrega't el mapa
Descarrega't el track
Descarrega't els waypoints
Descarrega't el perfil
Accedeix a l'àlbum fotogràfic

 Dades pràctiques

 Senan-Tossal Gros de Vallbona-Coll Vell-el Bosquet-Senan
Cartografia   ICC     Mapa Full 66-31
Coordenades   UTM   Datum ED50
Distància recorreguda   5,4 Km.   Temps
1 h. 13 min.
Altura màxima  803 metres   Ascens acumulat   160 metres
Comentaris
Excursió circular feta en el sentit horari, prenent com a punt de sortida la població de Senan ja que després de les consultes fetes tant a internet com a la cartografia disponible vam creure que era la millor opció. També, una vegada vam ser sobre el terreny, vam corroborar aquesta decisió ja que vam veure que el vessant de xaloc/migjorn sembla no disposar de camí que la transiti i és molt i molt dreta, malgrat que el tipus de vegetació potser permeti pujar pel dret fora de camí. Aquest cim, igual que tota la serra del Tallat, es troba farcit de torres eòliques que, tot i que enlletgeixen el paisatge, el donen un cert aire de personalitat i resulta un punt curiós caminar entre aquestes moles metàl·liques. Potser si fa vent el soroll acabi emprenyant una mica, però no deixa de ser impressionant caminar sota les imponents aspes dels molins.
L'itinerari triat per fer la caminada es pot catalogar de mixt ja que a més a més de pistes farem servir també camins i senders. Durant la pujada imperen les primeres i per fer la tornada trobareu més camí (GR171), que farà més agradable el passeig. Si hom consulta itineraris per fer el cim, trobarà moltes i moltes possibilitats i de molt variats perfils i distàncies. Jo proposo una sortida curta per així poder-la fer com a complement d'altres sortides o compaginant altres activitats, com pot ser visites turístiques a poblacions dels voltants. També es vol oferir la possibilitat de fer el recorregut en família, acompanyats per mainada, i anar així introduint-los en aquest món del muntanyisme i, per què no, en aquest repte dels 100 cims.
Com a curiositat, per a aquells que com jo han de desplaçar-se de molt lluny, es pot aprofitar per fer altres cims singulars dels voltants. És el cas dels cims del tossal de Suró, també a la llista dels 100 cims, i el turó del Galutxo, cim comarcal de la Segarra.

Aproximació en cotxe
Coordenades del punt d'aparcament, tretes del visor de mapes de l'Institut Cartogràfic de Catalunya:
Fus: 31N; Coordenades UTM; Datum ED50; (X)340587,0E (Y)4592777,4N
A l'entrada de la població de Senan.

Descripció del recorregut

Deixo una descripció del recorregut tipus Road-Book a la següent adreça:
https://drive.google.com/file/d/0B6mYUY9kv5v0Y3NzOVRubmNrWGs/view?usp=sharing