Grony de Miralles


cim número 104 del llistat dels 100 cims de la FEEC zona de descàrrega d'arxius
Descarrega't el mapa
Descarrega't el track
Descarrega't els waypoints
Descarrega't el perfil
Accedeix a l'àlbum fotogràfic

Dades pràctiques

KM 52.200 Carretera C37-Cal Puça-Torrent de la Creu de Françola-Serra del Boscarrò-Coll  de Bosc Cobert- Serra de Bosc Cobert-Ca la Llebre-Grony de Miralles-l'Agulla Grossa-Enllaç amb GR7-Clot del Cogull-Clot de la Ferriola-Coll de l'Alió-Castell de Miralles-Font de cal Gol-cal Puça-KM 52.200 Carretera C37
Cartografia   ICC     Mapa Full 69-30
Coordenades   UTM   Datum Europeum 1950
Distància recorreguda   10,2 Km.   Temps
2 h. 10 min.
Altura màxima   866 metres   Ascens acumulat   468 metres
Comentaris
La serra de Miralles es troba inclosa en l'àrea d'espais d'interès natural de les serres de Miralles-Queralt a causa, sobretot, del seu alt interès natural però disposa també d'un ampli catàleg de llocs amb un alt valor històric, entre els quals destaca el castell de Miralles i l'església del castell així com l'ermita de la Mare de Déu de la Roqueta. També és interessant fer esment de l'existència d'una necròpoli amb tombes tardoantigues dels segles IV i V i la balma de Fontanilles, al costat d’un salt d'aigua.
El recorregut que s'ofereix proposa fer una volta completa i recórrer, en primer lloc, la cara sud-est i tornar pel vessant nord-oest, transitant en tot moment per pistes en perfecte estat i molt ben senyalitzades i amb suaus desnivells, que converteixen la marxa en un agradable passeig.
A més de les ascensions al Grony de Miralles i a l'Agulla Grossa, hi ha la possibilitat d'ascendir també als turons de Coma-roques i de la vinya Vella, ja que es passa per la base. Per acabar el recorregut s'ascendeix a les ruïnes del castell de Miralles, des del qual s'obté una bona vista dels voltants.
Per descomptat hi ha múltiples possibilitats d'ascendir al cim proposat, unes de més llargues i dificultoses i altres de molt més senzilles. De fet és possible (intueixo jo) pujar en cotxe fins al coll de ca la Llebre a escassos 100 o 150 metres del cim, però en aquest cas, primer per desconeixement del terreny, segon perquè anava sol i tercer perquè vaig complementar aquesta sortida amb una altra el mateix dia a Sant Miquel de Montclar, vaig optar per un recorregut de grau mitjà i baixa dificultat. Que vagi de gust a qui decideixi repetir-la.
Aproximació en cotxe
Coordenades del punt d'aparcament, tretes del visor de mapes de l'Institut Cartogràfic de Catalunya:
Fus: 31N; Coordenades UTM; Datum ED50; (X)377069,0E  (Y)4597036,4N
En aquest punt surt una pista de terra. Una desena de metres més endavant es pot aparcar. És el camí de cal Puça.

Descripció del recorregut

Deixo una descripció del recorregut tipus Road-Book a la següent adreça:
https://drive.google.com/file/d/0B6mYUY9kv5v0aFBrU0hDdS1KZ2c/view?usp=sharing