Pic del Vent


cim número 25 del llistat dels 100 cims de la FEEC zona de descàrrega d'arxius
Descarrega't el mapa
Descarrega't el track
Descarrega't els waypoints
Descarrega't el perfil
Accedeix a l'àlbum fotogràfic

Dades pràctiques

el Pascol-Riera de Codonys-Collet del Català-Pla de les Absoltes-Mirador de Vall d'Aiguasanossa-Serra Llisa-Coll de la Bassa Roja-Pic del Vent-el Farell-el Pascol
Cartografia  I.C.C Mapa Vallés Oriental
Coordenades  UTM Datum ED50
Distància recorreguda  13,75Km. Temps 3 h. 48 min.
Altura màxima  817 metres   Ascens acumulat   557 metres
Comentaris
Recorregut fet seguint el sentit horari.
Aquest track està fet seguint les indicacions de la ressenya de la "Ruta del Pic del Vent", del grup Amics del sender (), de Caldes de Montbui. No és ben be el mateix recorregut ja que nosaltres el vam escurçar i el vam treure uns 4 quilòmetres.
És un recorregut de molt bon fer ja que la ressenya és molt complerta i molt real ja que tots els punts de pas es corresponen amb la realitat, de fet el GPS el  vam fer servir tan sol per gravar el recorregut. Recomano que si es te la intenció de fer aquest ascens, es porti impresa aquesta ressenya.
Aproximació en cotxe
Aparcarem uns metres abans d'arribar al Km. 2 de la carretera BV-1243, de Caldes de Montbui a Sant Sebastià de Montmajor. Trobarem una esplanada ample després d'un revolt de la carretera. Veurem també una tanca de protecció.

Descripció del recorregut

No diré gairebé res ja que com he dit abans, el millor és imprimir la ressenya de la web dels amics del camí. Jo explicaré el tros comprés entre l'aparcament i l'enllaç amb el PR.
Començarem a caminar seguint la carretera BV-1243 fins trobar la pista que, marcada com prohibit el pas, porta a el Pascol.  Vam prendre aquesta pista i al passa rel mas vam agafar el trencall de la dreta. Seguirem  per la pista i arribarem a creuar el Torrent del Pascol, fent un revolt  de 180º a l'esquerra. Trobarem altre pista que segueix per la dreta. Nosaltres seguirem rectes.  Més endavant tornarem a trobar altre pista que continua per l'esquerra. Nosaltres però tirarem per la dreta. Estem caminant en sentit Sud-Est. Arribarem però a girar fort cap a la dreta agafant direcció Oest i més endavant tornarem a girar a la dreta per acabar arribant  al Collet del Català. Ja fa estona que som sobre el PR-C 9 així que no tindrem cap problema, seguint les indicacions de la ressenya, per fer tot el recorregut i tornar al lloc d'inici de la passejada.