Torreta del Cadí


Cim recentment afegit al reptezona de descàrrega d'arxius
Descarrega't el mapa
Descarrega't el track
Descarrega't el perfil
Accedeix a l'àlbum fotogràfic

Dades tècniques de la ruta

Mare de Déu de Boscalt-Coll de les Basses-Torrent de la Molina-Gran Canal-Portell del Cadí-Torreta del Cadí
Dades geogràfiques
Lloc geogràfic: Parc Natural del Cadí-Moixeró Lloc sortida: Collada de Boscalt (Ansovell)
Dades cartogràfiques
Cartografia: Editorial Alpina Mapa: Serra del Cadí-Moixeró
Coordenades: UTM Datum: European 1950
Dades GPS
Marca: Garmin Model: Montana 600
Coordenades: UTM zona 31 T Datum: WGS84
Característiques del recorregut
Data: 19/08/2013 Distància: 13,53 Km.
Recorregut: Linial Ciclable: No
Terreny: Alta muntanya Orientació*: Dificil
Dificultat*: Molt alta Esforç*: 5 sobre 5
Temps 
Total** 6 h. 40 min. Caminant** 5 h. 45 min. Parat** 55 min.
Altures
Màxima ** 2560 metres Mínima ** 1452 metres Acumulat** 1387 metres
* Dades totalment subjectives basades en estat de forma i apreciacions personals 
** Dades obtingudes de l'aplicació BaseCamp de Gamin
Comentaris
Copio i pego els comentaris del meu company i guia, Jordi Freixa
Sortida - arribada: Coll del Santuari de la Mare Déu del Boscal (està a poc menys de 2 Km. del poble d'Ansovell). A la sortida del poble trobareu una tanca a la pista però es permet el seu pas. Encara que la pista està força be és millor pujar amb un tot terreny. Per fer aquesta excursió cal un mínim d' experiència en pujar tarteres de pedres soltes. En el tros final de la canal que es molt dreta us caldrà fer alguna grimpada. IMPRESCINDIBLE EXPERIÈNCIA en saber rastrejar vells camins i bon sentit de l'orientació. Des del coll del Tossal de la Mata fins la gran tartera de la canal final, el camí és per dins del bosc i es fa molt difícil seguir-lo. Millor dit, és quasi inexistent. En arribar als gran barrancs trobareu alguna fita que varem refer i alguna feta de nou que us donarà tranquil·litat. IMPRESCINDIBLE el GPS però tingueu en comte que el bosc de la Mata Fosca és mol dret i molt espès d'arbres, el que dificulta la recepció de la senyal. No us poseu nerviosos, us pareu una mica per permetre que el GPS recuperi la señal. Perque us sigui mes fàcil seguir el track, només he penjat el sentit de l' anada ja que és el més fidel. Després del Coll del Tossal de la Mata, jo us recomanaria portar cinta i anar-ne deixant alguna de penjada en el tros del bosc per facilitar-vos la tornada.
Aproximació en cotxe
La població d'Ansovell és accessible des de la carretera N-260. Al km. 15,630 trobem un desviament que mena a Cava, Arsèguell i Ansovell, per carretera asfaltada però de muntanya. Això vol dir que és estreta i amb força corbes, sobre tot a la part final. Des d'Ansovell fins a la Mare de Déu de Boscalt hi han uns 2000 metres que, com ja s'ha dit, és millor fer-los amb vehicle tot terreny, no necessàriament 4x4. Si el cotxe és una mica alt o vell també es pot fer servir ja que la pista ho permet. Tan sol s'ha d'anar amb compte amb les rases que s'han fet per facilitar la sortida d'aigua de la pista.

Descripció del recorregut

Adjunto enllaç del recorregut que vaig trobar amb les excursions del Palau Robert on es descriu molt be aquesta excursió.