Tossal de la Baltasana


cim número 66 del llistat dels 100 cims de la FEEC
Cim comarcal del Baix Camp i de la Conca de Barberà zona de descàrrega d'arxius
Descarrega't el mapa
Descarrega't el track
Descarrega't els waypoints
Descarrega't el perfil
Accedeix a l'àlbum fotogràfic

Dades pràctiques

Prades-GR171-Coll de la Foguina-Tossal de la Baltasana-Coves del Pere-Mas del Violinista-Coll del Serafí-Mare de Déu de l'Abellera-Prades
Cartografia  Espanya Topo  Mapa Tesela 41-13-783
Coordenades  UTM zona 30 Datum European 1950
Distància recorreguda  10,5 Km. Temps 2 h. 16min.
Altura màxima  1204 metres   Ascens acumulat   330 metres

Comentaris
Excursió molt fàcil i còmoda que es pot fer en una matinal. És perfecta per fer juntament amb altres cims propers, com per exemple la punta del Curull, com vam fer nosaltres. Per guanyar el cim no trobarem cap complicació ja que tot el recorregut es troba perfectament senyalitzat amb pintura de GR. Potser tindrem problemes per començar, però una vegada hem arribat al restaurant El Racó d'en Manelic ja no trobarem dificultats fins al cim. I per tornar a Prades, el mateix, tot i que des d'uns metres abans d'arribar al coll del Serafí deixarem el GR i perdrem tota mena de senyals. Aquest cim ens regala els ulls amb bones vistes de 360º, des dels Pirineus fins al mar, sempre que el dia ho permeti. També podem acabar el dia visitant els diferents monestirs que hi ha a la zona, cal fer especial menció del de Poblet. O podem aprofitar per conèixer en profunditat Prades, que bé s'ho val.
Aproximació en cotxe
El recorregut comença a la preciosa vila de Prades, la Vila Vermella, dita així pel color de la pedra amb què s'han construït moltes de les cases, i l'església, així que ens adreçarem a aquesta població fent ús de les diferents possibilitats que les carreteres de l'entorn ens ofereixen.

Descripció del recorregut

Deixo una descripció del recorregut tipus Road-Book a la següent adreça:

https://drive.google.com/open?id=1bczwSy6hoPEInATIsyNgKvXLr53L8hEMhbFVCgk4uBY