Puig de Sant Miquel


cim número 106 del llistat dels 100 cims de la FEEC zona de descàrrega d'arxius
Descarrega't el mapa
Descarrega't el track
Descarrega't els waypoints
Descarrega't el perfil
Accedeix a l'àlbum fotogràfic

Dades pràctiques

les Maioles-collet Rodó-can Benet-vall de Sant Pere d'Ardesa-Sant Pere d'Ardesa-Puig de Sant Miquel-Morrocurt-obaga de Sant Pere-les Maioles
Cartografia   Spain_Topo     Mapa Tesela 44-12-729
Coordenades   UTM   Datum WSG84
Distància recorreguda   7,80 Km.   Temps
2 h. 05 min.
Altura màxima   750 metres   Ascens acumulat   347 metres
Comentaris
Passejada matinal, feta en el sentit horari, que no crec que es pugui catalogar com a muntanyenca ja que les tres quartes parts del recorregut es fan per pistes tan amples i ben arranjades que es poden titllar de carreteres. Fins i tot trepitjarem uns quants metres d’asfalt. La serra que alberga aquest cim és plena de molins de vent, així que per permetre l’accés als vehicles de manteniment de les instal·lacions s’han fet un bon grapat de pistes que trinxen la muntanya, si més no pel vessant obert als vents de xaloc. Aquesta proposta és immillorable per fer quan no se sàpiga on anar els dies en què es trobin la resta de muntanyes en condiciones poc favorables.
Potser els itineraris que surten del nucli de Rubió siguin més interessants sota el prisma senderista i excursionista, però també s’han d’oferir altres possibilitats i per això som aquí. Si hom vol pujar per terreny exempt de tota complicació, aquesta és la seva opció.
Durant la pujada vam veure que hi ha diferents alternatives a la triada per nosaltres i que porten al cim per camins potser més muntanyencs, però unes vegades per l’existència de ruscs i d’altres a causa del terreny descompost o perdut, no ens vam veure amb cor de fer-les, així que vam tirar pel còmode i fàcil. Tot i això la pujada a l’ermita i al cim ens va fer recordar que estàvem fent muntanya i ens va obligar a tensar els músculs. El trànsit des del cim fins a Morrocurt per la carena és molt maco, si es té la sort de gaudir d’un bon dia, com va ser el nostre cas. Les vistes són excel·lents, gairebé a 360º. Montserrat treu vistes en direcció al Tibidabo, però la resta es veu tot. Montseny, Matagalls, la Mola de Sant Llorenç, Pedraforca... i fins i tot el Pirineu de Lleida.  
Aproximació en cotxe
El recorregut triat per nosaltres ens va portar per la carretera Nacional II fins a la població d’Igualada. Es deixa la nacional per la sortida 554. Aquesta sortida ens porta a l’encreuament amb la carretera BV-1031. S’ha d’agafar aquesta carretera en direcció a Calaf. A l’alçada del quilòmetre 12,700 aproximadament, just abans de creuar el torrent de les Maioles (el mas es veu uns metres per sobre de la nostra posició),  trobem un espai que podem fer servir d’aparcament al costat de la carretera. Si venim del costat d’Igualada aquest espai el tindrem a la dreta, si ho fem venint de Calaf, passat el pont del torrent, al costat contrari. Just al davant de l’aparcament es veuen dues pistes. Aquestes pistes seran les que farem servir per a l’excursió.

Descripció del recorregut

Deixo una descripció del recorregut tipus Road-Book a la següent adreça:
https://drive.google.com/file/d/0B6mYUY9kv5v0VlhYekNuM1B6VkU/view?usp=sharing