Castell de Boixadors


cim número 103 del llistat dels 100 cims de la FEEC
zona de descàrrega d'arxius
Descarrega't el mapa
Descarrega't el track
Descarrega't els waypoints
Descarrega't el perfil
Accedeix a l'àlbum fotogràfic

Dades pràctiques

Montaner (La Molsosa)-Riera de l'Aguilella-Obaga de Cal Gravat-Vallcebre-Coll del Castell-Castell de Boixadors-Obaga del Castell-Xorigades-Montaner
Cartografia   I.C.C. Mapa Catalunya Topo 1/10.000
Coordenades  UTM Datum WSG84
Distància recorreguda  7,4   Km. Temps 1h. 25 min.
Altura màxima  863 metres  Ascens acumulat   242 metres
Comentaris
Còmoda i senzilla excursió circular feta en el sentit horari, apta per fer en una matinal. Donada la curta distància es pot complementar amb l'ascens a altre cim pròxim. La serra de Pinós, també inclosa en la llista dels 100 cims. També, si no es vol ampliar el nombre de cims aconseguits, es pot fer una visita guiada i gratuïta al castell de Boixadors, tots els primers diumenges de cada mes (més informació en el web www.anoiaenviu.cat/interes.php??aneulloc=281. Per accedir al castell de Boixadors hi ha diferents alternatives i segur que la gent del país en coneix algunes de molt més senderistes que l'aquí proposada, però jo, com sempre, busco alternatives diferents a les existents i, amb l'ajuda del Google Earth, va sortir aquest recorregut que incorporo al web. Transcorre totalment per pistes de muntanya així que no trobarem dificultats remarcables. També resulta fàcil l'orientació ja que amb el mapa de l'Institut Cartogràfic de Catalunya facilitat (és millor imprimir-ne un altre a una escala que resulti útil) tindrem diverses referències visuals. L'església vella primer, el barranc de l'Aguilella després, la línia d'alta tensió més endavant i el castell finalment. 
Aproximació en cotxe
Tant si venim de Girona com de Barcelona o Tarragona o Lleida, la població de referència serà Calaf. També és cert que des de les àrees d'influència de Pons o Solsona no s'ha d'arribar a Calaf, però vinguem d'on vinguem hem d'anar a parar a Castellfollit de Riubregós. D'aquesta població ens dirigirem a Enfesta i finalment a la Molsosa, seguirem cap a Plans i després d'haver deixat el desviament a Vila-seca arribarem al lloc d'aparcament, uns centenars de metres abans d'arribar a Montaner.

Descripció del recorregut

Deixo una descripció del recorregut tipus Road-Book a la següent adreça:
https://drive.google.com/file/d/0B6mYUY9kv5v0VmZKS2ZMQndyWnc/view?usp=sharing