Sant Miquel de Montclar


cim número 69 del llistat dels 100 cims de la FEEC zona de descàrrega d'arxius
Descarrega't el mapa
Descarrega't el track
Descarrega't els waypoints
Descarrega't el perfil
Accedeix a l'àlbum fotogràfic

 Dades pràctiques

KM 1.600 Carretera TV-2015-la font de l'Heura-Carena-Montclar-Sant Miquel de Montclar-Clot de Sant Miquel-Plans Ferrerrs-KM 52.200 Carretera C37
Cartografia   ICC   Mapa Full 68-31
Coordenades   UTM Datum ED50
Distància recorreguda   8,81 Km. Temps
2 h. 10 min.
Altura màxima   948 metres    Ascens acumulat   468 metres
Comentaris
El cim del Montclar, vist des de la carretera TV-2015, de Vallespinosa al coll de Deogràcies, ja a la carretera C-241d, sembla un cim inabastable envoltat de cingles de conglomerat d'impossible superació, però res més lluny de la realitat ja que el cim és accessible des de qualsevol dels quatre costats de la muntanya. Però això se sap un cop ets a dalt. Tant a casa en les hores prèvies de preparació amb els mapes disponibles (ICC 1:10.000), com en el terreny, abans d'entrar en matèria, les opcions no semblaven tan àmplies.
Donada l'escassa informació a què vaig poder tenir accés, al fet d'anar sol i desconèixer el terreny, i perquè prèviament tenia planificada l'ascensió al Grony de Miralles, he plantejat una variant curta de la proposta que Chies ofereix a Wikiloc. Ambdues propostes són complementàries ja que compartim part del trajecte.
Durant la baixada vaig cometre un error de principiant i vaig passar de llarg un desviament que m'havia de portar de forma directa al punt de partida així que finalment el recorregut va ser més llarg de l’inicialment previst. Si es consulta el track s'observarà que hi ha un traçat estrany. Els últims punts els vaig recórrer en cotxe per veure on vaig cometre l'error. Un altre detall a tenir en compte és que en ambdós casos, tant si s'opta per seguir el traçat més llarg com si s'escurça, s'han de travessar camps de cultiu per enllaçar amb noves pistes. En el primer cas, per arreglar l'error comès i recuperar la trajectòria bona i enllaçar amb una altra pista, s'han de travessar dos camps de secà i en el segon, un de vinyes.
Aproximació en cotxe
Coordenades del punt d'aparcament, tretes del visor de mapes de l'Institut Cartogràfic de Catalunya
Fus: 31N; Coordenades UTM; Datum ED50; (X)361279,4E(Y)4590779,4N
S'accediex per un curt tram, 50 metres, de pista de terra en bon estat per a tot tipus de vehicle.

Descripció del recorregut

Deixo una descripció del recorregut tipus Road-Book a la següent adreça:
https://drive.google.com/file/d/0B6mYUY9kv5v0aWJnc29FNDdQMWM/view?usp=sharing