Torre d'Eina

cim número 166 del llistat dels 100 cims de la FEEC
es passa també pel Pic de Noufonts, cim xxx del llistat dels 100 cims
  zona de descàrrega d'arxius
Descarrega't el mapa
Descarrega't el track
Descarrega't els waypoints
Descarrega't el perfil
Accedeix a l'àlbum fotogràfic

Dades pràctiques

Núria-Colld'Eina-Pic d'Eina-Torre d'Eina-Pic d'Eina-Pic de Noufonts-Coll de Noufonts-Pic de Noucreus-Coll de Noucreus-Núria
Cartografia   Ed. Alpina  Mapa Camprodon-Vall de Ribes
Coordenades   UTM Datum WGS84
Distància recorreguda  19,1 Km. Temps 6 h. 15 min.
Altura màxima  2861 metres   Ascens acumulat    1430 metres
Comentaris
L'excursió per anar a Torre d'Eina des de Núria crec ja que és una de les més interessants que es pot fer. La trobo molt complerta i amb múltiples possibilitats. D'entrada el fet de poder fer servir el tren cremallera fa que estalviem esforços per fer la sortida tan llarga com vulguem. El primer tren que surt de Ribes-Vila, ara per ara, surt un 30 % més econòmic que la resta de trens del dia. El track aquí facilitat no te perquè ser fet així en la seva totalitat ja que podem escurçar la sortida si no anem fins al Coll de Noucreus per fer la baixada cap a Núria. Podem baixar directament des del Coll de Noufonts per el GR11, que de fet és l'opció que fa gairebé tothom, llevat d'algun boig que no te por de fer grans desnivells acumulats. Però també es cert que podem fer encara més llarga la passejada si en comptes de baixar pel Coll de Noucreus continuem fent la carena del Cim Alt de les Arques, el Cim de la Roca Blanca, Puig de Fontnegra, Pic de la Pala i Pic de l'Àliga i baixar a Núria des de l'Alberg, tot i que aquesta opció queda pels "super-matxos" ( o super-dones). Tampoc, baixant be per Noufonts o per Noucreus, no es te perquè anar a l'Alberg ja que es baixa directament cap a Núria, el que passa és que finalment em vaig permetre una llicència que tenia pendent des de fa molt de temps.
Mirant el mapa ( en aquest cas el mapa d'Alpina de Camprodon-Val de Ribes K50 ) veureu que tot el temps anem per camins molt marcats i evidents i les vies d'escapament cap a Núria molt clares i visibles de lluny així que no trobareu cap impediment que impossibiliti fer el recorregut. Tan sol trobareu una mica complicat el trànsit entre el Pic d'Eina i la Torre d'Eina, i la tornada, es clar. Amb boira, i sobre tot amb gel, potser la cosa es complicarà molt, però amb situacions normals i caminant amb seny, es pot fer molt be. El camí es troba una mica desdibuixat però es bastant fàcil de seguir.
Aproximació en cotxe
Aparcarem el vehicle a l'aparcament del tren cremallera de Ribes de Freser, a l'estació  capçalera, o la de Ribes-Vila o la de Queralbs.

Descripció del recorregut

Deixo una descripció del recorregut tipus Road-Book a la següent adreça:
https://drive.google.com/file/d/0B6mYUY9kv5v0MEtTYTFwRkdMMGc/view?usp=sharing