Important

Aquest bloc es nodreix d'informacions de rutes fetes personalment, de manera que els textos que pretenen explicar-les són totalment personals i subjectius i es basen exclusivament en els records, sensacions i percepcions propis que encara es recorden quan ja ets de nou a casa i intentes actualitzar-los.
No persegueixen en cap moment ser res més que mera informació orientativa i que no ha de ser presa com totalment vàlida. Si tens la intenció de seguir alguna de les propostes aquí ofertes no et conformis només amb allò dit en aquest bloc, busca més documentació i informació a altres pàgines web o guies especialitzades.
L’usuari que utilitzi aquest bloc com a font d'informació ha de ser conscient que les capacitats de cada persona són diferents, així que el que per a mi té una dificultat, per a altres segurament no serà la mateixa;  també, en una data o època determinada la meteorologia i les condicions de la muntanya faran que aquesta dificultat no sigui igual, i de la mateixa manera, la traça del camí pot haver variat amb el pas del temps i el que avui és un camí clar, demà pot haver-se embrancat, difuminat o haver desaparegut. És important saber que les ressenyes descrites en aquest blog no s'actualitzen.
També el senderisme i l’excursionisme tenen les seves regles bàsiques:
Prepara de manera exhaustiva l'excursió.
Consulta la meteorologia de la zona a visitar.
Equipa't de manera adequada. No tan sol vestit. Un mapa de la zona a visitar i brúixula son obligatoris, sabent interpretar-los.
Coneix les teves capacitats i no t'excedeixis.
Actua amb prudència en tot moment. L'activitat no acaba fins que s'arriba a casa. La majoria dels contratemps es produeixen després d'haver aconseguit l'objectiu marcat.
Una retirada a temps sol ser una gran victòria. La muntanya no es mourà de lloc. Sempre podràs tornar-hi.
I finalment, l'apartat de responsabilitats.
Sobre la base de tot l'escrit fins ara, el que subscriu declina tota responsabilitat davant de qualsevol possible problema (pèrdua de material, desorientació, accident...) que pugui sofrir l'usuari durant el desenvolupament d'una activitat preparada d’acord amb aquesta informació. Aquesta responsabilitat recaurà sobre qui prepari l'activitat.
Si malgrat tot això, o a causa d'això, decideixes seguir endavant... que la gaudeixis plenament.