Puig Vicenç

cim número 8 del llistat dels 100 cims de la FEEC
zona de descàrrega d'arxius
Descarrega't el mapa
Descarrega't el track
Descarrega't els waypoints
Descarrega't el perfil
Accedeix a l'àlbum fotogràfic

Dades pràctiques

Urb.La Selva Negra (Vallirana)-Sant Salvador-Can Bogunyà-Vall d'Arús-Serra de Can Güell-Puig Vicenç-El Bosc Gran-Can Bogunyà-Sant Silvestre-Urb. La Selva Negra
Cartografia  Ed. Alpina  Mapa Garraf
Coordenades  UTM Datum WGS84
Distància recorreguda  8 Km. Temps 1 h. 56 min.
Altura màxima  467 metres   Ascens acumulat   297 metres
Comentaris
En principi, fàcil excursió que no ha de comportar cap problema ni dificultat. El recorregut es fa, en la seva totalitat, pel sender de petit recorregut PR C-163. Proposem que el recorregut es faci seguint el sentit contrari a les agulles del rellotge ja que els desnivells son més suaus i les pendents més fortes es fan de baixada.
Aproximació en cotxe
Comencem la sortida aparcant el cotxe al final del carrer de l'Argentina, a la urbanització La Selva Negra, de Vallirana. En aquest punt trobarem un pal indicador que ens mostra la direcció a seguir per anar a Sant Silvestre.

Descripció del recorregut

Agafarem aquesta pista deixant l'asfalt. Al poc temps arribarem a una corba de la pista amb troncs secs d'arbres fent de vorera. Si ens desviem pel sender que puja a dreta al darrera d'un gran tronc, pujarem a Sant Silvestre, ermita en estat ruïnós. Tornem a la pista i sortirem de nou a l'asfalt. Seguirem en sentit Sud-Est, deixant un camí particular que porta a un centre caní i a Can Bogunyà. Continuarem sempre per la pista principal fins l'alçada del Polvorí. Aquí agafarem la pista que segueix més cap al Nord, deixant altre pista a la nostre esquerra, que també ens serviria per arribar al Puig Vicenç, però fent molt més curta la sortida. Sortirem a la Vall d'Arús i seguirem per pista en molt bon estat fins que trobem altre angle de ferro clavat al terra que ens senyala altre encreuament de pistes. La que hem de seguir es la de la nostre esquerra, tot i que sembla "tancada" per una fila de pedres al terra. La que segueix per la dreta es dirigeix a Penyes del Moro i, tot i que faríem una gran volta, també ens podria porta a Puig Vicenç. En aquest encreuament, si aconseguim passar les bardisses que tenim a la nostre esquerra, sortirem a un camp a on podrem veure una antiga cabana de pedra seca. Seguint per la pista "tancada" de la nostre esquerra, una vegada hem passat el Torrent del Salt del Bou, trobarem a la nostre dreta un Pou de Glaç. Continuarem per la pista molt evident fins que trobem altre pista que puja decididament, en sentit Sud-Est, per la nostre dreta. Agafarem aquesta pista de plaques de pedra que semblen de calç i ens anirem acostant a un parell de línies elèctriques. Just a l'arribar veiem una pista que ve per la nostre dreta. Aquesta pista ve de Penyes del Moro així que seguirem per la nostre esquerra, en sentit Est, passant per sota els cables elèctrics. Seguirem caminant per sota els cables fins que trobem que la pista fa un revolt cap a la dreta. Seguim per aquest revolt i trobem senyals de pintura verda. Les anirem seguint fins que arribem a un encreuament senyalitzat amb un pal indicador. Seguirem direcció al Puig Vicenç. Deixarem una pista que es va cap a la nostre dreta i es dirigeix a la urbanització Can Güell i ja no tindrem cap més encreuament fins trobar el pal indicador del cim del Puig Vicenç. A la dreta veurem el pilar de formigó que marca el punt geodèsic. Per baixar anirem seguint les indicacions que manen cap a Vallirana, seguint els senyals del PR C-163. Després de passar un diposit d'aigua dels bombers haurem de deixar la pista i prendre un corriol que s'endinsa en la vegetació i baixa al Bosc Gran. Aquest corriol va a parar a un altre que ens surt d'esquerra a dreta. Qualsevol branca que agafem ens portarà de nou a l'asfalt i al final del recorregut. Nosaltres vam anar per la esquerra, en sentit Oest per estalviar-nos uns quants metres d'asfalt i vam anar a sortir a l'alçada del desviament cap a la gossera. Vam desfer el camí i vam tornat al cotxe.