Pic de Tres Esteles


cim número 170 del llistat dels 100 cims de la FEEC zona de descàrrega d'arxius
Descarrega't el mapa
Descarrega't el track
Descarrega't els waypoints
Descarrega't el perfil
Accedeix a l'àlbum fotogràfic

Dades pràctiques

Escaró-Ravin des Pereres-Tour du Pic de Tres Estelles-Pic de la Segalisse-Pic de Tres Estelles-Font de Prat d'Avet-Refugi de Founguéré-Escaró
Cartografia  IGN France Mapa 2349 ET Massis du Canigou
Coordenades  UTM Datum WGS84
Distància recorreguda  16,5 Km. Temps 5 h. 40 min.
Altura màxima  2099 metres   Ascens acumulat  1239  metres
Comentaris
Potser aquest ha sigut un dels recorreguts més plàcids i placenters que he fet amb aquest repte dels 100 cims, tot i el seu fort desnivell, amb un pendent mitja del 33,5 %. Fins ara mai havia trobat un recorregut tant i tant marcat, fressat i evident, com aquest. Aquesta vegada, el GPS i el mapa van fer més nosa que no pas servei. Potser aquesta placidesa tingui a veure amb el fet de que el recorregut fet sigui el mateix que es fa al Trail del Pic de Tres Estelles, organitzat per la gent d'Escaro i també pel fet de seguir, durant molta distància, el sender abalisat del Tour de Pic de Tres Estelles. Potser per això trobarem senyals de pintura groga i vermella, groga, marró...Trobarem també cartells de fusta i pals senyalitzadors... No faltaran les fites de pedra... També el camí és molt evident. Farem algun tros de pista i carretera, però majorment caminarem per camins i senders molt fressats. Al començament si que podem anar per pista de terra, però trobarem moltes dreceres perfectament senyalitzades que ens evitaran fer-lo.
Aproximació en cotxe
Si venim de Puigcerdà haurem d'arribar, per la N116, a la població de Joncet, a 1 km abans d'arribar a  Serdinya. Si venim de Perpignan, haurem de passar la població de Serdinya i a un quilòmetre en direcció a Mont Lluís, arribar a Joncet. A aquesta població trobarem un trencall que ens mana cap a Escaro, distant 8 quilòmetres per carretera (D27/D27c) estreta però asfaltada. Des de Villafranche del Conflent també podem anar-hi, però aquella carretera és recomanada per camions i és una mica més llarga. Després de fet el recorregut aconsello aparcar el cotxe el més a prop del cementiri d'Escaro, a la mateixa carretera, uns centenars de metres abans d'arribar a la població.El camí de tornada surt a la carretera al costat mateix del cementiri i trobo que, després de 15,5 quilòmetres a les cames, fer altre quilòmetre més per asfalt es pot fer una mica dur i pesat. Crec que és millor fer l'asfalt al començament. Tot i això,com sempre, l'usuari decideix, faltaria més.

Descripció del recorregut

Deixo una descripció del recorregut tipus Road-Book a la següent adreça: